A papagájom személyisége

2022. április 21.

Az én papagájom (4 éves nimfa) nem egy buta madár, megérti, ha beszélek hozzá, és gyakran meg is teszi, amit mondok neki. Utálja, ha hozzáérnek, mindig hagyni kell, hogy ő jöjjön oda az érintésért. Gyakran ül fel a kezemre vagy a lábamra, amikor elnyúlok a kanapén, de leggyakrabban a fejemre és a vállamra ül fel, amikor különböző helyiségekbe lépek a lakáson belül.

A papagájom személyisége

Néha közvetlenül az állam alatt ül, és hallgatja, ahogy halkan beszélek hozzá, és madárhangokat adok vissza neki. Néha is próbálkozik, hogy a csőrével megcsókoljon, amikor közel van az arcomhoz. A papagájomnak van egy téli és egy nyári takarója is külön, amit a ketrecére helyezek, hogy hogy biztonságban érezze magát. Néha, amikor este elhaladok a hálószoba ajtaja előtt, hallom, hogy a papagáj álmodik és boldog hangokat ad ki. Minden reggel várja, hogy eljöjjek érte. Gyakran nagyon türelmesen vár. Miután kivittem őt, visszaviszem a nappaliba, kinyitom a ketrecét, ahol kirepül, és néhány kört tesz a szoba körül, csiripelve... majd néhányszor a fürdőszoba felé is elszalad, gyalog, és ott a tükörhöz megy.

A papagájom személyisége

Néha huncutkodik, néha rosszalkodik, de én csak kicsit felemelem a hangomat, és általában lenyugszik, vagy ha kitartóan ragaszkodik hozzá, hogy rossz legyen, akkor a könnyű törölközős fejkendőmet hozzávágom, mire ő elszalad az útból, csiripelve, és beugrik a ketrecébe. A testem különböző részeire kakil, főleg a fejemre, ami a hajamba kerül, de az idő múlásával hozzászoktam, és gyakran észre sem veszem, hogy megint ezt tette. A kakija szerencsére nagyon gyorsan megszárad, én pedig úgyis naponta mosok hajat.

A papagájom személyisége