Bizalomépítés a papagájjal

2022. október 27.

Ma megsimogattam a sárga - nápolyi amazonpapagájom, Delbert lábát. Csodálkoztam, hogy egy ilyen kis apró teremtmény hogyan ülhetett olyan nyugodtan, miközben én finoman megérintem.Komolyan, ez tényleg megható élmény, ha belegondolsz. Egy állat, ami könnyen elrepülhetne tőlem, vagy esetleg megharaphat... méghozzá elég erősen ahhoz, hogy vér is folyjon, szóval ő megengedi és élvezi, hogy megérintsem a lábát. Szerintem ez nagyon király.

Bizalomépítés a papagájjal

És egy furcsa módon büszke pillanat is. A büszkeség azért van bennem, mert tudom, hogy a papagájommal való kapcsolatom során meghozott döntéseimnek köszönhetem ezt az állapotot, ami lehetővé teszi számomra ezt a csodálatos kiváltságot.

Bizalomépítés a papagájjal

A papagájjal való bizalom kiépítése nagyon reális cél. Ehhez az kell, hogy eldobjuk azokat a "régi iskolás" elképzeléseket arról, hogy hogyan kell az állatokkal bánni. Nem te leszel a főnök, a madaradnak nem kell engedelmeskednie neked, és a papagájodnak nem kell azt tennie, amit te parancsolsz neki. A lényeg, hogy ráneveld, hogy önállóan tegyen meg számodra kívánatos dolgokat.

Bizalomépítés a papagájjal