Ismeretlen dolgok a papagájnak

2021. október 19.

Időnként mindenkivel előfordul, hogy ismeretlen, új helyre kell vinnie a papagáját. Az, hog az én madaram a megérkezés után nagyjából 20 percig csak nézelődött a térben, nagyszerű lehetőség volt számára az akklimatizálódásra. Van néhány dolog, amik általában félelmi reakciót váltanak ki a papagájokból, mint például a fej fölött mozgó dolgok, gyors mozgás a közelben, de néha azok a dolgok, amiket te, mint gazdi nem is sejtesz. Tehát sok olyan dolog van, amire ilyenkor figyelni kell.

Ismeretlen dolgok a papagájnak

Ekkor válik szuper fontossá a madár testbeszédének értő olvasása. Egy példa. Bár már egy ideje nézte, egy hosszú, keskeny kartondoboz egyszerűen elfogadhatatlan volt a papagájom számára. Ha túl közel kerülne hozzá, a madaram csak idegesen körbe-körbe járkálna a szobában. Szerencsére a visszahívási gyakorlatának köszönhetően néhány kör után a kezemen landolt, az ijedelem ellenére. Úgy döntöttünk, hogy eltávolítjuk a dobozt, amíg a papagáj megfelelően messze volt tőle.

Ismeretlen dolgok a papagájnak

A másik dolog, ami kihívást jelentett, a háttér volt. A színes drapéria időnként elmozdult. Ez különösen akkor történt, amikor a papagáj nekirugaszkodott, majd elindult a kezemből, hogy elrepüljön. Bár egy kis időbe telt, de ahogyan fokozatosan túllépett ezen a kihíváson is (egyszerű viselkedésekkel és a megerősítéssel), ez a félelme is kezdett megszűnni. Delbert okos madár és imád új emberekhez odarepülni. Így néhány fotó miatt vissza kellett repülnie a többiekhez, de ez mindig jutalomfalatokat és figyelmet jelentett, amit imád.

Ismeretlen dolgok a papagájnak