Jó az elmének

2022. december 23.

Manapság a stressz a fő oka annak, hogy az emberek nem dolgoznak, és sajnos sokan szenvednek is tőle. A házimadarakkal való beszélgetés és játék nagyszerű módja annak, hogy csökkentsük a stressz-szintet és a vérnyomást. Ez minden háziállattal így van, de a madarakkal és kötzük a papagájokkal az a plusz előnye, hogy akár csak ülhetünk ott és élvezhetjük gyönyörű éneküket.

A sós madárkenyér receptje

A háziállatok képesek felvidítani, ha éppen "egy olyan napod van". A kognitív működés az agyunk gondolkodási, tanulási képessége, és az emlékezés is ide tartozik. Ahogy öregszünk, észrevehetjük, hogy az agyunk lassulni kezd, és egyre nehezebben emlékszünk dolgokra. Fontos, hogy az elmédet munkában tartsd, hogy ezt a hatást csökkentsd. Ha megtanítod a madaradat néhány trükkre, az segít ébren tartani az elmédet és egyúttal a kis tollas barátod is gazdagodni fog. További előnyei is vannak tehát egy házimadárnak.

A sós madárkenyér receptje

Az agy ilyen módon történő gyakoroltatása valójában jobb, mint a gyógyszeres kezelés az egészséges agyműködés elősegítésében, és a madarak különösen jók, mert sok személyes figyelmet és interakciót igényelnek. Ne feledd, hogy egy házimadárral törődni olyan, mintha egy 3 éves gyermeket nevelgetne az ember, ezért is nagyon fontos, hogy felelősségteljes gazdik legyünk, hogy a legtöbbet hozhassuk ki kedvencünkből.

A sós madárkenyér receptje